Marvel wil meer consolegames maken | Gamer.nl

Marvel wil meer consolegames maken | Gamer.nl

Marvel is van plan om meer superheldengames te maken voor consoles. Dat zegt Jay Ong, leidinggevende van Marvels games-afdeling tegenover Polygon.

"We hebben een schatkist met de beste superhelden op aarde. Hoe kunnen we hier coole spellen van maken?", aldus Ong. De onlangs aangekondigde PlayStation 4-exclusive Spider-Man is hier een voorbeeld van.

Ong kan niet concreet uitweiden over de plannen, maar zegt dat Marvel samenwerkt met TellTale, TT Games en Sony Interactive Entertainment. Over lopende projecten moet later dit jaar meer bekend worden, laat Ong weten. Wel zegt hij dat games gebaseerd op films "niet meer werken".

Selectief
Verder zegt Ong dat Marvel erg selectief is wat betreft samenwerkingen: "We hebben besloten heel selectief te zijn in onze partnerkeuze. Extreem selectief. Ik denk dat we van elke tien opties er mi chien één uitkiezen."

Een van de redenen hiervoor is dat de spellen "authentiek" en afgewerkt aan moeten voelen, vertelt Ong. "Op zaken zoals [games] kun je niet bezuinigen. Je kunt het niet te weinig ontwikkelingstijd geven om het spel recht te doen."

E3 2016
Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou