Er is geen twijfel over mogelijk dat dat Xbox 360 en PlayStation 3 games er beter uitzien op een high definition televisie, maar de vraag is altijd geweest of spelers er per se een in huis moesten halen om te kunnen genieten van een potje gamen.

Verschillende gamers, woordvoerders en ontwerpers hebben aangegeven dat mensen een HDTV moesten hebben; een goed voorbeeld hiervan is Dead Rising, dat een hoop kritiek kreeg omdat de missieteksten zo klein waren dat spelers met gewone televisies er vrijwel niet van konden lezen. Nu zou je denken dat Gears of War maker Mark Rein toch wel achter Microsoft's beslissing zou staan om het HD-pad in te slaan, maar niets blijkt minder waar te zijn.

"Ik denk dat Microsoft een fout heeft gemaakt toen ze de Xbox 360 zo erg naar HDTV hebben getrokken," legt Rein uit. "Wat ze gedaan zouden moeten hebben, was het praten over high definition graphics en high definition televisies apart houden. Ja, de HDTV verbetert het beeld van HD-graphics, maar je krijgt zowieso betere graphics op een Xbox 360 dan op een Xbox of PS2. Veel beter."

Voor de mensen die wel een HDTV hebben aangeschaft is het natuurlijk mooi meegenomen, maar voor al die miljoenen gamers die simpelweg geen geld hebben voor een nieuw stuk hardware is het goed om te horen dat niet iedereen vindt dat je een nieuwe beeldbuis moet kopen om plezier te beleven aan je games.

"High definition is overrated. And so are you."