Een half jaar na de Amerikaanse release komt Mario vs Donkey Kong 2: March of the Minis in maart toch eindelijk naar het Europese vasteland. Over het hoe en waarom de Nintendo DS game pas zo laat naar Europa komt is niets bekend, maar laten we ons op het positieve focussen.

In Mario vs Donkey Kong 2: March of the Minis keert een oude bekende uit het Nintendo epos terug: Pauline. De game draait om het speelgoed genaamd Mini Mario, dat na het origineel zo goed is gaan verkopen dat er meerdere soorten komen (Mini Donkey Kongs en Mini Toads) en er tevens een pretpark geopend wordt ter ere van de knaapjes. Op de openingsdag zijn zowel Donkey Kong als de schone Pauline in het park aanwezig en gijzelt Donkey Kong Pauline. Aan Mario om haar terug te winnen.

De game bevat naast de nodige platformactie ook een level editors en een WiFi-functie, wat tezamen betekent dat je zelf gecreëerde levels via het internet kunt delen met andere spelers. Op 9 maart kunnen we van de in het buitenland redelijk goed onthaalde game gaan genieten.