De kogel is eindelijk door de kerk. Manhunt 2 mag in Groot-Brittannië tóch verkocht gaan worden. Rockstar heeft de zaak namelijk gewonnen tegen de British Board of Film Certification. Rockstar had via het Video Appeals Committee de BBFC namelijk gevraagd om nogmaals naar de game te kijken en hun verbod op de verkoop van de game. Manhunt was al twee keer eerder door de BBFC verboden.

Drie keer blijkt scheepsrecht, want dit keer heeft de BBFC besloten de game niet te willen verbieden. De reden dat de game eerder twee keer is verboden kwam volgens de directeur van het BBFC doordat 'het gevarieerde en in grote getale moorden in Manhunt 2 centraal staat.'

Nu is er dus toch besloten om de game niet te verbieden. Volgens de directeur van het BBFC doordat men er heeft ingezien dat het compleet verbieden een erg drastische maatregel blijkt te zijn, en dat 'het verlangen van de ontwikkelaar om dit soort games te maken en uit te geven, en de wil van de mensen om dit soort games te kopen tegenover de publieke opinie moet worden gezet.'

Daarbij is ook gekeken naar de schade die de game zou kunnen aanrichten tegen kwetsbare individuen en tegen kinderen die op de verkeerde manier met dit soort games in aanraking zouden kunnen komen. De BBFC heeft de game meer dan 30 uur gespeeld om tot de conclusie te komen om de game niet langer te verbieden.

Als de BBFC geen verdere actie onderneemt of van mening verandert, kan Manhunt 2 in Groot-Brittannië eindelijk verkocht worden onder een 18+ rating. Een release datum is nog niet bekend.

Met dank aan xenomorph voor het melden van dit nieuws.