Manhunt 2 komt waarschijnlijk ongecensureerd naar PC | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

De game krijgt een Adults Only-leeftijdsadvies (alleen voor personen van 18 jaar of ouder). Dit advies zouden de PlayStation 2- en Wii-versies van de game aanvankelijk ook krijgen, maar de meest aanstootgevende inhoud werd uit deze versies geknipt om de game met een Mature-keuring (17 jaar en ouder) in de winkelschappen te krijgen.

Aangezien de PC-versie wel een Adults Only-advies krijgt, betreft het hier waarschijnlijk de originele en ongecensureerde versie van Manhunt 2.

ESRB

De Entertainment Software Rating Board is een organisatie de inhoud van spellen beoordeelt en bepaalt hoe oud gamers zouden moeten zijn om die games te kunnen spelen. Adults Only-games zijn games voor volwa enen en bevatten extreem geweld of seks.

Nintendo, Sony en Microsoft staan de verkoop van Adults Only-games op hun spelcomputers niet toe. Daarom werden de Wii- en PlayStation 2-versies van het spel aangepast om een Mature-cla ificatie te krijgen.

Controverse

Manhunt 2 heeft in meerdere landen voor veel controverse gezorgd. In Nederland zorgde deze game voor een discu ie over het verbieden van games.

Zo gaf de Tweede Kamer eind 2007 aan gewelddadige games te willen kunnen verbieden, maar dat bleek met de huidige wetgeving niet mogelijk. Sinds de release van Manhunt 2 is de discu ie over gewelddadige games niet meer groot onder de aandacht geweest.
Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou