Man speelt 48 uur met vr-bril zonder misselijk te worden | Gamer.nl

Man speelt 48 uur met vr-bril zonder misselijk te worden | Gamer.nl

Thorsten Wiedemann, de oprichter en artistieke director van het A MAZE Festival, heeft 48 uur lang de virtualrealitybril HTC Vive opgehad. Hij is daarbij niet misselijk geworden.

Wiedemann deed dit voor een kunstproject genaamd Disconnected. De livestream van het project is geplaatst op het Youtube-kanaal van Game Science Center Berlin. 

Wiedemann liep twee dagen door een virtualreality-omgeving om te testen hoe volgens hem mensen leven in 2026, wanneer het "normaal is om vr te gebruiken om je internationale vrienden te ontmoeten in 'VR-kamers' en samen op gekke avonturen te gaan." 


"Ik heb geen fysieke problemen gehad, geen brandende ogen, koppijn of mi elijkheid", aldus Wiedemann. Hij kreeg na 25 uur wel een paniekaanval, maar verder hebben zich geen problemen voorgedaan. Wiedemann speelde diverse games, demo's en een 'Lucid Trip-ervaring'. Ondanks dat hij de bril 48 ophield, heeft hij per nacht wel 2,5 uur geslapen, wederom met de bril op. Ondertu en at hij vloeibaar voedsel en mediteerde hij zodat hij 48 uur lang niet naar het toilet hoefde.

In 2014 probeerde artiest Mark Farid al om 28 dagen onderbroken een virtualrealitybril op te houden. Dat lukte hem echter niet wegens bewegingsmi elijkheid. 

Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou