Man koopt virtueel eiland voor 20.000 euro | Gamer.nl

Na eerdere trailers deze week is er een derde trailer van No Man's Sky uitgebracht.

Dat er op het internet een hoop mensen rondlopen die niet sporen is allang duidelijk, maar dat er ook mensen zijn die tienduizenden dollars voor een "virtueel eiland" uitgeven is toch iets wat je niet elke dag tegenkomt. Op 12 december jongstleden is in het Zweedse online spel Project Entropia het eerste virtuele landgoed verkocht voor een bedrag van 26.500 dollar (20299 euro).

Project Entropia is een MMORPG (Ma ive Multiplayer Online Role Playing Game), dat sinds 1995 door het Zweedse bedrijf MindArk AB in ontwikkeling is. Het spel is gesitueerd in de toekomst waar de mensheid op een verre gekoloniseerde planeet in de ruimte een hevige strijd levert tegen de robots. Spelers van over de gehele wereld bevolken door middel van "avatars" de virtuele en interactieve spelwereld van Project Entropia.

Via de website van het spel is het mogelijk het spel zonder kosten te downloaden om vervolgens meteen aan de slag te kunnen. Ook zijn er geen maandelijkse kosten aan het spel verbonden, hetgeen bij de meeste online spellen wel het geval is. In het spel hebben de spelers de mogelijkheid om gebruik te maken van echt geld voor het kopen van goederen. Door middel van een creditcard kan echt geld worden omgezet in PEDs (Project Entropia Dollars); het speelgeld waar in het spel gebruik van wordt gemaakt. Met dit speelgeld kan de speler goederen kopen om een bepaald beroep uit te oefenen zoals; jagen, mijnen en het fabriceren van andere goederen. De eindproducten die met de verschillende beroepen worden verkregen kunnen vervolgens door worden verkocht aan de andere spelers in het spel. Eventuele winsten die binnen het spel door een speler gemaakt worden kunnen met behulp van een creditcard ook weer terug worden omgezet in echt geld.

Een recentelijke ontwikkeling binnen het spel zijn de zogenaamde virtuele landgoederen. Spelers kunnen een landgoed kopen via het veilingsysteem dat binnen het spel is opgezet. Dergelijke gebieden worden eens in de zoveel tijd door de makers van het spel vrijgegeven en via de veiling bij opbod verkocht. De gebieden geven een speler bepaalde rechten zoals belasting heffen over de winsten die binnen het landgoed met de jacht of met mijnen door andere spelers worden vergaard. Daarnaast kunnen deze gebieden ontwikkeld worden door middel van woningen en andere nuttige gebouwen. Net als een makelaar is het mogelijk voor de eigenaar van een landgoed deze gebouwen weer door te verkopen. Rights available to the purchaser of the island:

A unique castle (furniture not included)

Hunting (including native forms of wildlife)

Mining (both minerals and enmatters)

Taxation rights on hunting and mining activities on the island

Income from the sale of land lots. Five lots per month will be available for sale under the duration of one year. These 60 lots alone have an estimated market value of 300 000 PED.

Ma ive revenue potential

Dacht je de "internetbubbel" gehad te hebben, krijgen we het kopen en verkopen van virtuele goederen en produkten. Je kunt in ieder geval tegen de "echte" deurwaarder als die voor je deur staat zeggen dat je "300.000 PED" op je virtuele bankrekening hebt staan.

Met dank aan Diederik van Gulik voor het melden van dit nieuws.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou