Malware plundert Steam-accounts leeg | Gamer.nl

Malware plundert Steam-accounts leeg | Gamer.nl

PC REVIEW - Als je gevraagd wordt om een Nederlandse gamedeveloper te noemen, zal je vermoedelijk Killzone-ontwikkelaar Guerrilla Games noemen. Toch zijn er inmiddels ook talloze andere, kleinere studios die fraaie (indie)games hebben uitgebracht. Zo brachten de afgelopen jaren ons onder andere Reus van Abbey Games, Awesomenauts van Ronimo Games en Luftrausers van Vlambeer. Met regelmaat komen er dus kwalitatief degelijke titel van Nederlandse bodem. Nieuw in dit rijtje is Amulware, dat debuteert met Roche Fusion.

Eskimo verkoopt en ruilt dure Steam-items die veelal uit games komen. Deze items hebben een hoge waarde en kunnen veel opleveren, zoals een zeldzaam zwaard.

De hackers verkopen de items waarna zij genoeg geld hebben om zeer dure en zeldzame items aan te schaffen met het account van de gedupeerde. Deze worden vervolgens geruild met het account van de daders. Het is aannemelijk dat de hackers de items vervolgens weer verkopen en het geld op een rekening zetten.

Twitch

Eskimo wordt verspreid via de chatkanalen van de populaire gamestreamingdienst Twitch, waar gamers hun gameplay online kunnen uitzenden. Twitch is recentelijk door Amazon overgenomen voor een bedrag van bijna 1 miljard dollar. In de chatkanalen zijn bots actief die links plaatsen naar de malware, vermomd als links waar Twitch-gebruikers een prijs kunnen winnen.

Door NUtech


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou