Vorig jaar kwam het zeven man sterke S2 Games met het spel Savage op de markt, een multiplayerspel waarin real-time strategy en first-person shooter met elkaar gecombineerd werden. Na het voltooien verlieten drie medewerkers S2 Games en gingen verder onder de naam Offset. Vandaag kondigen Sam, Travis en Trevor het eerste spel aan van Offset Software, met de werktitel Project Offset.

Voor Project Offset hebben ze met z'n drieën een geheel nieuwe 3D engine uit de grond gestampt die helemaal klaar is voor de volgende generatie games. Met deze engine hoopt men een epische fantasy-wereld op het scherm te toveren die zijn gelijke niet kent. Een dergelijk universum is een opvallende keus, want Project Offset is in essentie een first-person shooter. Je zult onder andere met pijl en boog ten strijde trekken, maar kunt voor de melee-gevechten altijd je zwaard nog uit de kast trekken.

Voor de liefhebbers van 'voertuigen' is er ook genoeg te beleven in Project Offset, als hebben de vliegtuigen plaatsgemaakt voor draken en de auto's voor beesten. Het spel kan zowel alleen, cooperatief als competitief gespeeld worden, waarbij ook speciale ondersteuning voor het spelen in clans, geboden wordt. Project Offset heeft nog een lange weg te gaan, getuige ook dit technologiefilmpje waarin vooral models te bewonderen zijn en slechts een paar seconde ingame beelden. Maar wat je te zien krijgt, is zeker indrukwekkend en al helemaal voor een team van drie personen! Al heeft Offset wel aangegeven, dat men in de toekomst nog enigszins uit wil breiden.