Ontwikkelaar Twisted Pixel Games, makers van The Maw, heeft de 2.5D actieplatformer 'Splosion Man aangekondigd.

Centraal in 'Splosion Man staat een man die op commando kan exploderen. Dit doordat hij in een geheim ondergronds laboratorium is gemaakt uit plasma en vuur. Met zijn speciale krachten kan de licht ontvlambare held zijn vijanden opblazen in biefstukken, karbonades en andere vleeswaren.

'Splosion Man is dan ook een sidescrolling game met een komische insteek: "Laten we een spel maken waar spul wordt opgeblazen. Ja! veel explosies... zoals een man die gemaakt is van explosies en zoiets heeft van explodeer, explodeer, explodeer! en dan gaan dingen dood", aldus Twisted Pixel-directeur Michael Wilford en creative director Josh Bear.

De game kan met vier personen coöperatief gespeeld worden, zowel online als offline. 'Splosion Man bevat eindbaasgevechten, leaderboards en veel video's die in de gameplay geïntegreerd zijn.

'Splosion Man komt uit voor Xbox Live Arcade, wanneer en tegen welke prijs laat ontwikkelaar Twisted Pixel nog in het midden. Screenshots ontbreken nog, wel is onderstaand artwork vrijgegeven.