Makers Mass Effect 3 en Battlefield 3 wisselen veel kennis uit | Gamer.nl

Makers Mass Effect 3 en Battlefield 3 wisselen veel kennis uit | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

Blake legt uit hoe onder meer de geluidseffecten van Dice' Battlefield als inspiratiebron dienden voor zijn werk binnen Ma Effect 3, maar dat er ook andere a ets uitgewi eld worden. "We praten met de jongens van Dice, die aan Battlefield en Medal of Honor hebben gewerkt, en hebben al een hoop kennis en a ets uitgewi eld. We doen veel met [hun werk] wat betreft geluid. [...] Je kunt de verschillen horen tu en omgevingen wanneer schoten afketsen op de muur."

Blake benadrukt dat, hoewel er uitwi eling van a ets plaatsvindt, beide games significant van elkaar verschillen. "De focus van Dice is enkel op geweren. Wij hebben ruimteschepen, speciale krachten en nog veel meer zaken waar we rekening mee moeten houden. Eén ding wat ik echt van Dice wilde was de manier waarop zij verschillende omgevingen anders aan kunnen laten voelen. Ook hebben ze een systeem om het geluid te dempen: als je zelf een geweer afvuurt wordt het volume van andere geweerschoten teruggeschroefd."


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou