Maker van Braid laat nieuw project zien | Gamer.nl

Maker van Braid laat nieuw project zien | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

"Gedurende alle drie de dagen van PAX 2010 was The Witne publiekelijke speelbaar voor iedereen die langskwam bij onze standplaats. We hadden dit echter niet aangekondigd of aangegeven [op de beurs zelf], dus het is niet vreemd als je het gemist hebt", aldus Blow. "Op een show vol met bedrijven die je aandacht proberen te trekken en dingen aan je willen verkopen, wilde ik iets doen dat subtiel en verra end was. Als je tegen ons aanliep en besloot om op onderzoek uit te gaan, dan vond je iets onverwachts."

Rust

De demo die het publiek op PAX kon spelen bracht een aantal details over The Witne aan het licht. Zo zal de game, net als het veelgeprezen Braid, puzzels bevatten. De spelwereld is echter, in tegenstelling tot Blow's vorige game, volledig driedimensionaal en heeft een realistischer uiterlijk. Blow liet echter weten dat de graphics die getoond werden in de demo "aan een vroeg prototype toebehoorden", maar zei wel tevreden te zijn met de reacties van mensen die het spel gespeeld hebben. Zo beschreef Stephen Totilo van Kotaku The Witne als "een rustig puzzelspel met mooie landschappen" en meende hij dat het spel bedoeld is voor mensen die zowel "geduldig, rustig en observerend" zijn.

The Witne komt volgend jaar uit op meerdere platformen. Welke dat precies zullen zijn is nog niet bekend.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou