Nieuws

Maker Towerfall bezig met nieuwe platformer

In samenwerking met Noel Berry

Geschreven door Delano Zoon op

Matt Thorson, de maker van Towerfall, is bezig met een nieuwe platformer genaamd Celeste. Er is al een speelbaar prototype uitgebracht.

De Canadees maakt de game niet alleen. Ontwikkelaar en landgenoot Noel Berry, die zelf werkt aan Skytorn, helpt hem bij dit project.

Er is al een speelbaar prototype voor Celeste uitgebracht. Deze is in slechts vier dagen gemaakt, maar geeft de speler een goede indruk van de uiteindelijke versie. Celeste is vergelijkbaar met Super Meat Boy een game met veel opeenvolgende platformlevels.

De speler is in Celeste gelimiteerd tot speciale twee bewegingen: Springen en versnellen. Na een versnelling verandert het haar van het personage waar spelers mee spelen in de kleur blauw. Dit betekent dat de speler niet genoeg energie heeft voor een tweede versnelling. Door ballonnen te pakken krijgt de speler weer genoeg energie om alsnog midden in de lucht in een tweede poging te versnellen.

Er is ook een component in de game die draait om het verhogen van de score. Hoe meer aardbeien de speler verzamelt hoe hoger de score is. Tijdens een versnelling kunnen spelers geen aardbeien pakken, omdat ze dan wegvliegen.

Bron: Eurogamer

Dit artikel delen:

Lees meer

Square Enix komt met eerste rpg voor Apple Watch Adventure Time Card Wars Kingdom nu uit voor iOS en Android
0

Reacties op: Maker Towerfall bezig met nieuwe platformer

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.