Scott Faye, die op dit moment in de weer is met de Max Payne-film, werkt samen met Scott Miller van 3D Realms aan een Duke Nukem-film.

Volgens Faye: 'Ik werk aan een scenario voor een Duke Nukem-film die goed genoeg is om naast de gamereeks te kunnen staan. Met de twee nieuwe games die van Duke Nukem uitkomen is er een groot publiek dat van dit personage houdt.'

Faye zegt dat hij de volgende stap in de ontwikkeling van de film pas neemt als iedereen tevreden is over het scenario. Ook bij Max Payne heeft hij dit aangehouden, want hij liep al jaren met het idee rond om een film te maken van de gamereeks.

Hij heeft er in ieder geval vertrouwen in: 'Ik heb het gevoel dat alles op zijn plek gaat vallen. We verbreden het verhaal rondom de Duke zonder dat we elementen die gebruikt worden voor de introductie van de Duke op de nieuwe generatie platforms verlaten.'

Faye is ook nog bezig met een verfilming van American McGee's Alice. Het verhaal achter de film wordt op dit moment herschreven en de voorheen genoemde actrice Sarah Michelle Gellar heeft niets meer met het project te maken.