Miles Jacobson verliet Eidos in 2003 en nam de meeste ontwikkelaars van de Championship Manager-reeks mee, Eidos behield echter de rechten op de franchise. Eidos' interne team Beautiful Game Studios nam de ontwikkeling van de serie over en Jacobson riep op zijn beurt de vergelijkbare Football Manager-franchise in het leven.

"We hebben er nooit eerder over gepraat", aldus Jacobson. "Toentertijd voelde het alsof er een gebrek aan respect was voor het werk dat we voor Eidos deden. In de industrie leek het gevoel te overheersen dat iedereen games kon maken. Eidos wilde meer controle en wij ook. We vroegen om hogere royalties."

Eidos begon vervolgens een aparte studio op te zetten, Beautiful Game Studios, waardoor Jacobson het idee kreeg dat de uitgever hem en zijn studio wilde vervangen. Livingstone van Eidos bevestigde onlangs in het gesprek met Jacobson dat Eidos zich inderdaad aan het voorbereiden was op een toekomst zonder Sports Interactive. Er zouden daarvoor namelijk al geruchten zijn geweest dat de studio de uitgever zou verlaten. Sports Interactive werd uiteindelijk in 2006 door Sega opgekocht, een deal die Jacobson naar eigen zeggen niet kon afslaan.