Maker Brütal Legend bezig met vier nieuwe games | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

Tijdens de Develop-conferentie deed Tim Schafer, oprichter van Double Fine Productions, de toekomst van het bedrijf uit de doeken. Hij liet weten dat de studio aan meerdere kleinere projecten begonnen is, nadat hij te horen had gekregen dat een vervolg op Brütal Legend niet tot de mogelijkheden behoorde.

"Ik had me daar niet op voorbereid, dus we hadden geen project klaar staan om mee aan de slag te gaan. We hebben toen in twee weken een aantal prototypes gemaakt als onderdeel van een motivatie-oefening voor ons ontwikkelingsteam. We hebben daarvan de beste vier geselecteerd en zijn die aan uitgevers gaan tonen. Binnen een paar maanden hadden we voor alle vier de games een contract geregeld", aldus Schafer. Verder liet hij weten dat slechts een gedeelte van de spellen in de winkels zal komen te liggen, de overige titels zullen downloadbare games worden.

Schafer legt uit dat zijn studio gelijk het voordeel zag van werken aan minder grote projecten: "Het voordeel aan werken met kleinere budgetten is dat je minder compromi en hoeft te sluiten. Uitgevers zijn minder bang om iets uitzonderlijks te doen wanneer er slechts een klein budget, van 2 miljoen dollar of minder, aan verbonden is. Ze zijn minder geneigd om de rechten zelf te willen beheren als je maar om een kleine hoeveelheid geld vraagt."


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou