Mocht je fan zijn van de X-Files dan is er een grote kans dat je ook behoorlijk gecharmeerd zal zijn van Electronic Art's nieuwe online game Majestic.

In tegenstelling tot de games die we kennen zal Majestic niet in de winkel te koop zijn maar is deze te maandelijks downloaden van internet in de vorm van episodes die elk een stuk van het verhaal vertellen.

Bij dit mysterie dat je online op zal moeten lossen worden de hints in de vorm van websites, telefoongesprekken en e-mails worden gegeven. Zo is het dus mogelijk een telefoontje te krijgen waarbij een karakter uit het spel je een hint geeft die je vervolgens weer kan gebruiken in een ander stuk van de game.

Majestic gaat dus een heel stuk verder dan het internet en wat we gewend zijn van normale adventures.

IGN had een interview met Neil Young, de bedenker van het spel.IGNPC: What features are you most proud of and why?

Neil Young: There are so many to choose from, but I think that the telephone calls are exceptionally powerful. It makes the game very real and continually surprises even those of us who have been working on the project for a long time. I think players will really love this feature.Goed nieuws is dat de eerste episode gratis is en iedereen een mogelijkheid heeft om de game te testen.