In de PvP-modus van Magicka krijgen spelers de kans tegen elkaar te strijden in de Havindir Arena- en Training Ground- maps. Magicka PvP biedt drie verschillende modi: Classic Deathmatch, Brawl en Krietor. Bij Classic Deathmatch is het iedere speler voor zich. Brawl is een modus waarin iedereen een aantal levens heeft en de laatst overgebleven magiër wint.

Krietor Mode is vernoemd naar een fan die modificaties heeft gemaakt voor Magicka. In deze modus geeft het spel de spelers op gezette momenten tijdens de game verschillende magische spreuken. Hierdoor worden ze gedwongen hun strategie steeds aan te passen.

DLC

Ook hebben de ontwikkelaars verschillende downloadbare pakketten gelanceerd. Zo is de Reservoir wizard robe, een tovenaarsgewaad gebaseerd op de film Reservoir Dogs, gratis beschikbaar gemaakt en heeft de ontwikkelaar nieuwe mappacks aangekondigd.

De Final Frontier mappack bevat de sciencefictionmap Vulcanus en is zowel in PvP- als in Challenge-modus beschikbaar. Het andere mappack bevat de Watch Tower-map. Beide pakketten kosten 0,99 euro op Steam. Ook is er een robe pack speciaal voor PvP vrijgegeven waarmee spelers de keuze krijgen uit een tank-, support- en rogue-gewaad.