De game is nog steeds gehuld in mysterie, maar volgens de makers zal Mafia II straks vriend en vijand van de sokken blazen. De game zal draaien op de Illusion-engine, een verbeterde versie van de IS' LS3D-engine (Mafia) en belooft een meer dan visueel spektakel te worden.

De engine kan wedijveren met de CryEngine 2 (Crysis) en heeft een eigen psysics-engine. De game zal alleen DirectX 10 ondersteunen, wordt twee keer zo groot als Mafia en biedt de gamer de mogelijkheid aan om met de auto,tram, metro, bus en wat al niet meer door de straten van Mafia II te cruisen.

Fijne informatie, maar 2K Games heeft nog steeds geen releasedatum genoemd en wij willen nu onderhand eens weten wanneer de game gaat uitkomen. Misschien dat een paardenhoofd wonderen doet?

Update: De melding dat Mafia II alleen DirectX 10 zou ondersteunen is niet correct. 2K Czech heeft laten weten dat hun vervolg op het succesvolle Mafia ook zal draaien onder Windows XP en bijgevolg ook DirectX 9.0c. Gamers met een wat oudere pc hoeven zich voorlopig nog geen zorgen te maken. We zeggen voorlopig, want de melding dat de game gaat concurreren met Crysis blijft gewoon staan.