Het is een eenzame herfstdag en de wind blaast de bladeren steeds verder in de richting van de zee. Drie Mafiosi zijn vandaag op pad om wat oude zaken recht te zetten. Nadat alles volgens plan is verlopen komt er onverwacht een viertal agenten achter de mannen aan. Ze springen hun auto in, maar wegens motorproblemen laat deze hun in de steek. Op de hoek van de straat staat Tommy, een taxichauffeur. De strak in pak geklede mannen stellen Tommy een simpele vraag, help je ons hier weg te komen of wil je dood? Tommy heeft op dat moment nog een heel leven te gaan en kiest voor de 2e keuze. Dit is het begin van een leven vol moord en wantrouw, een leven in een Mafiafamilie.

Dit is zo'n beetje het verhaal achter één van Talonsoft's nieuwste creaties, Mafia: City of Lost Heaven. Avault had een praatje met de gamedeveloper en wist wat nieuwe woorden los te trekken.What is the Mafia development team concentrating on at the moment?

The final version of all the graphics, motion capture of the characters, A.I. and traffic simulation.

What major elements remain to be implemented and tested?

The development team must finish the elements I mentioned in the last answer, and then we will just script, script and script some more.Voor meer informatie is er een uitgebreide preview te lezen, en wel op dit adres.