Platinum Games' gewelddadige Wii-titel zal misschien niet eens het levenslicht zien in Japan, het land waar Mad World nota bene ontwikkeld wordt. Het stijlvolle en gruwelijke actiespel wordt waarschijnlijk ook niet uitgebracht in landen die bekend staan om hun strenge censuur, zoals Duitsland en Australië.

Uitgever Sega, die Mad World onder haar vleugels heeft, zegt dat hun strategie op korte termijn uitsluitend gericht is op het succesvol maken van het spel in zijn huidige vorm. De mogelijkheid om het spel in sterk gecensureerde vorm alsnog op een later tijdstip te brengen, is echter nog niet helemaal van de baan.

Platinum Games stuurt regelmatig een tussenversie van Mad World naar de ESRB, die het spel uiteindelijk van een leeftijdsstempel moet voorzien. De visuele stijl van de game heeft veel weg van een zwart-wit stripboek, waar bloed de enige substantie met een kleurtje is. De tegenstellingen met andere games die wél hyperrealistische beelden combineren met grof geweld kunnen bijna niet groter zijn.