Mad Catz: 'we moesten onze strategie verbreden' | Gamer.nl

Mad Catz: 'we moesten onze strategie verbreden' | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

Mad Catz is van origine maker van gameacce oires, maar maakte twee maanden terug bekend dat het een eigen ontwikkelstudio in het leven heeft geroepen. Ook verwierf het bedrijf vorige maand een licentie van Microsoft om Xbox 360-games uit te mogen geven.

In het interview met MCV legt Verrey uit dat deze stap noodzakelijk was, omdat de game-industrie zo snel verandert. "We moeten ons aanpa en, groeien en uitbreiden, anders lopen we het risico overbodig te worden." Mad Catz komt volgend jaar met zijn eerste game, War Wings: Hell Catz, een vliegsimulator.

Bundelen

De acce oiremaker, en nu ook ontwikkelaar en uitgever, produceert al jaren speciale stuurknuppels voor dit soort spellen. In theorie kan het deze bundelen met zijn eigen titels, een optie die Verrey intere ant in de oren klinkt. "Ik denk dat Rock Band een goed voorbeeld is van hoeveel potentie er zit in een game als je deze bundelt met kwalitatieve hardware. Ik ben van mening dat de mogelijkheid zowel software als hardware in eigen hand te hebben een erg aantrekkelijk toekomstperspectief biedt."


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou