Mad Catz is van origine maker van gameaccessoires, maar maakte twee maanden terug bekend dat het een eigen ontwikkelstudio in het leven heeft geroepen. Ook verwierf het bedrijf vorige maand een licentie van Microsoft om Xbox 360-games uit te mogen geven.

In het interview met MCV legt Verrey uit dat deze stap noodzakelijk was, omdat de game-industrie zo snel verandert. "We moeten ons aanpassen, groeien en uitbreiden, anders lopen we het risico overbodig te worden." Mad Catz komt volgend jaar met zijn eerste game, War Wings: Hell Catz, een vliegsimulator.

Bundelen

De accessoiremaker, en nu ook ontwikkelaar en uitgever, produceert al jaren speciale stuurknuppels voor dit soort spellen. In theorie kan het deze bundelen met zijn eigen titels, een optie die Verrey interessant in de oren klinkt. "Ik denk dat Rock Band een goed voorbeeld is van hoeveel potentie er zit in een game als je deze bundelt met kwalitatieve hardware. Ik ben van mening dat de mogelijkheid zowel software als hardware in eigen hand te hebben een erg aantrekkelijk toekomstperspectief biedt."