De ooit zo geprezen ontwikkelaar en uitgever LucasArts kampt al enige tijd met een identiteitsprobleem. Daarbij laat de kwaliteit van de games die men op de markt brengt, veelal te wensen over. Gisteren heeft men 29 van de 418 werknemers van haar eigen ontwikkelstudio's zonder pardon naar huis gestuurd. De reden van het ontslag omschrijft men vaag als "to bring studio staffing levels into line with the current development slate".

Onder de ontslagen treffen we onder andere Sean Clark (Director van The Dig, Escape from Monkey Island en het gecancelde Full Throttle 2), Robert Blackadder (Director van Gladius) en de Lead Engineer en Producer van Sam & Max 2. Mike Stemmle, de Director van Sam & Max 2, zou nog wel bij het bedrijf in dienst zijn.

LucasArts is de laatste tijd een roerloos schip want sinds de president van het bedrijf, Simon Jeffery, in oktober vorig jaar vertrok, is zijn positie nog steeds niet door een ander overgenomen. Ook staat de vacature voor "Director of Marketing" nog steeds open.

Doordat er geen mensen met expertise aan het roer staan bij de ontwikkelaar worden er de laatste tijd nogal vreemde beslissingen genomen. Zo cancelde men onlangs het veebelovende Sam & Max 2, wat tot veel commotie leidde. Het meest opvallende was nog wel dat LucasArts amper om deze commotie in ging en zich van de buitenwereld terug trok. We zijn benieuwd hoe lang men met deze werkwijze verder denkt te gaan.