Na Halloween, kerst en het Lunar Festival mocht Valentijsdag natuurlijk niet in het rijtje ontbreken van festiviteiten in World of Warcraft. Ditmaal krijgt Azeroth een romantisch tintje en zullen de hartjes overheersen. Elke grote stad zal versierd worden met lintjes, bloemen en kaarsen. Als dat niet superromantisch is... Uiteraard zullen er ook weer een aantal themagerichte opdrachten en activiteiten zijn.

Bewoners van diverse steden in Azeroth lijden aan een bepaalde liefdesziekte, Amore. Af en toe manifesteert de ziekte zich in een 'Amourous' bui van die bewoners en zijn zij ontvankelijk voor geschenken of uitingen van liefde. Vooral Love Tokens, die je kunt krijgen bij innkeepers, stellen ze erg op prijs. In ruil voor een Love Token ontvang je een geschenk zoals speelgoed of een quest.

Het kan ook voorkomen dat een NPC de Love Token niet accepteert. In dit geval zal je hart gebroken zijn voor een bepaalde tijd. Je kunt echter je verdrietige vrienden helpen door hen een vriendschapsbandje te geven waarop de 'Power of Friendship' kracht zit.

Wanneer je veel Love Tokens uitdeelt zul je veel quest-items verkrijgen. Wanneer je er daar genoeg van hebt dan kun je Gift Collections verzamelen. Er is een Gift Collection voor elke hoofdstad in Azeroth. Wanneer je deze cadeauverzamelingen uit al jouw steden bij elkaar hebt kun je een Horde of Alliance Gift Collection krijgen. Dit kan gebruikt worden om je stem uit te brengen op je favoriete Azeroth held. De helden waaruit je kunt kiezen zijn: Bolvar Fordragon (Stormwind), King Magni Bronzebeard (Ironforge), Tyrande Whisperwind (Darnassus), Cairne Bloodhoof (Thunderbluff), Thrall (Ogrimmar) en Lady Sylvanas Windrunner (Undercity). De held die aan het eind van de feestelijkheden de meeste stemmen heeft zal zijn huis mooi versierd zien.

Tijdens deze feestelijkheden zal Kwee Q. Peddlefeet, een soort goblin cupido, naast deze helden zweven. Hij accepteert Horde en Alliance Gift Collections en verandert deze in een stem voor de betreffende held. Als spelers /kiss Kwee intikken zal hij je op gepaste wijze beschieten met een pijl en verdien je een kleine bonus.