Het is de laatste tijd erg onrustig in Los Angeles, wat voor een gemeenteraadslid de aanleiding is geweest om internetcafe's in de toekomst strenge regels op te leggen. De aan banden gelegde cafe's zijn vooral speelplaatsen voor Counter-Strike spelers, waar men o.a. een leeftijdsgrens wil gaan instellen.

De reden voor de problemen is dat clans het woord "wars" de afgelopen maanden te letterlijk hebben opgenomen en in real life de matches hebben geprobeerd te beslissen. Hierdoor zijn al enkele minderjarige spelers gewond geraakt. Eén speler is in zijn been geschoten, een andere CS'er is met een stoel zwaar gewond geslagen en een Gamer is doodgeschoten toen hij terug kwam van een match. Bij één van de grotere gevechten van de afgelopen maanden verzamelde zelfs ruim 100 spelers zich gewapend met pijpen en stoelen voor een flinke war.De afgelopen maanden zijn in Los Angeles Counterstrike spelers ernstig met elkaar op de vuist gegaan. De plaatselijke bevolking noemt de gevechten tussen de verschillende 'Counter Strike clans' inmiddels al 'PC bangs'. Daarbij zijn de afgelopen tijd verschillende gewonden gevallen onder de jeugdige bezoekers.

Inmiddels heeft ieder cafe al een eigen beveiligingsdienst maar dit blijkt niet voldoende te zijn. De aanvullende regels zijn bedoeld om het geweld verder terug te dringen.

Met dank aan DaMan voor het melden van dit nieuws.