Loodgietersbond boos over portrettering beroep door Mario | Gamer.nl

Loodgietersbond boos over portrettering beroep door Mario | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

Gieter geeft in het maandblad Pompen of Verzuipen aan dat Mario’s gameavonturen bol staan van de onjuistheden. “Terwijl duizenden loodgieters hun best doen om naar de pijpen van de klant te dansen, huppelt en hupst Mario zorgeloos door fantasiewerelden. Dat soort gedrag geeft de jeugd een compleet vertekend beeld van het vak.” 

Gieter vervolgt: “In onze branche staat het water ons tot aan de lippen en het lood zakt ons dan in de schoenen als we Mario schijt zien hebben aan alles wat ons beroep zo mooi maakt.” 

De Nationale Loodgietersbond wijst erop dat Nintendo nooit naar hen geluisterd heeft. “Toen jaren geleden bekend werd dat er een game met een loodgieter in de hoofdrol zou verschijnen, hebben honderden mensen uit ons ledenbestand zich aangemeld om deze rol te vertolken. En wat gebeurt er vervolgens? Nintendo gebruikt de gelijkenis van hun eigen tuinman. Op dat moment wisten we eigenlijk al dat er stront aan de knikker was.”


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou