Het is wel een beetje traditie geworden: Polyphony Digital ontwikkelt een nieuwe game in de Gran Turismo-reeks en Logitech brengt een racestuur uit die speciaal is ontwikkeld voor deze game. Gran Turismo 5 is geen uitzondering op de regel, want tijdens de GDC heeft Logitech de Driving Force GT gepresenteerd, het stuur dat ze samen met Polyphony Digital hebben ontwikkeld voor GT5.

De Driving Force GT lijkt grotendeels te zijn gebaseerd op de de oude Driving Force Pro. Het is wel direct duidelijk dat er een aantal veranderingen zijn aangebracht. Zo kan een nieuwe draaiknop gebruikt worden om tijdens het rijden realtime aanpassingen te maken aan instellingen zoals rembalans en traction control. Om het geheel compleet te maken zit er ook nog eens een onvervalste toeterknop op het stuur. Handig om in-game je tegenstander te waarschuwen of te plagen. Het stuurwiel is overigens ook een stukje groter geworden.

Net als de voorganger ondersteunt de Driving Force GT 900 graden rotatie en is het uitgerust met zowel schakelflippers als een sequentiële versnellingspook. Liefhebbers van het luxe G25-stuur zullen misschien een beetje teleurgesteld zijn, want dit nieuwe stuur heeft alleen maar een gas- en rempedaal en moet een koppelingspedaal missen. De kans is graat dat dit is gedaan om de prijs binnen de perken te houden.

De Driving Force GT is trouwens volledig compatibel met de PlayStation 2 en dus ook Gran Turismo 3 en 4. Het stuurtje zal in Europa op 28 maart op de markt gebracht gaan worden voor een prijs van rond de 149 euro.