LittleBigPlanet-makers blijven investeren in innovatie | Gamer.nl

LittleBigPlanet-makers blijven investeren in innovatie | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

Uit het rapport blijkt verder dat Media Molecule het van "vitaal" belang vindt om een globale innovator te blijven en wil voorkomen dat het te veel moet leunen op bekende ideeën en merken. De grootste risico’s liggen volgens het bedrijf bij de afhankelijkheid van de studio op de LittleBigPlanet-merknaam, waarvan het twee games ontwikkelde. Vorig jaar kondigde het aan dat het geen derde deel meer zou maken; de PlayStation Vita-versie wordt door een andere studio geproduceerd.

In het financiële rapport zei het bedrijf dat het "vitaal is voor Media Molecule om een groot gedeelte van haar middelen aan onderzoek en ontwikkeling te besteden om zo een de wereldleidende positie als ontwikkelaar van innovatieve games te behouden". Media Molecule heeft in de twaalf maanden oplopend naar maart 2011 ongeveer 4,2 miljoen euro aan winst behaald. In diezelfde periode besteedde het bedrijf 5 miljoen euro aan onderzoek en ontwikkeling.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou