Nieuwe informatie over LittleBigPlanet 2 is verschenen in de nieuwste Game Informer, het magazine Edge en via de website van de Britse krant News of the World. Zo wordt deel twee veel meer een platform om zelf games mee te maken in plaats van een game zelf. Het is mogelijk om niet alleen maar platformgames te maken, maar ook racegames, role-playing games of zelfs strategische spellen. Zo is het een medewerker van Media Molecule gelukt om een volledig werkende Command & Conquer-kopie te produceren. Hierbij is het bovendien mogelijk om de HUD aan te passen, bijvoorbeeld door een levensbalk van de Sackboy toe te voegen.

Verder zijn er veel meer mogelijkheden om de kunstmatige intelligentie aan te passen van overige personages in de levels door middel van een 'Sackbot', waarvan allerlei eigenschappen aan te passen zijn. Ook kan Sackboy plaatsnemen in voertuigen waarvan de besturingsopties kunnen worden aangepast.

Verhaalmodus

Uiteraard is de verhaalmodus in het tweede deel ook van de partij. Ditmaal staat de game niet in het teken van een wereldreis, maar wordt er een reis door de geschiedenis gemaakt. Zo zijn er onder andere knipogen naar de stichting van Amerika met de Boston Tea Party, de Renaissance en de Koude Oorlog. Bovendien voegt LittleBigPlanet 2 een nieuwe gadget toe, namelijk een grijphaak om door levels heen te slingeren.