LG onthult oprekbare schermen

LG onthult oprekbare schermen

LG heeft oprekbare en buigbare schermen onthuld.

In een blogpost legt de schermfabrikant uit dat het gaat om 'de eerste oprekbare schermen met een hoge resolutie'. De schermen kunnen worden gebogen, gedraaid en tot twintig procent opgerekt worden. Het prototype kan daarmee zonder schade van 12- naar 14-inch worden opgerekt.

Volgens LG is het oprekken mogelijk dankzij een nieuw 'filmachtig' materiaal, dat vergelijkbaar is met contactlenzen. Ook zegt LG dat s-vormige bedrading in het scherm zorgt voor duurzame en betrouwbare rekbewegingen.

Als mogelijke toepassingen noemt het bedrijf schermen op kleding, vliegtuigen en auto's, maar in theorie zouden ze ook toegepast kunnen worden op vr-brillen en smartphones. 

Het is nog onduidelijk wanneer de schermen op de markt komen.

LG

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Ik ben toch eigenlijk wel benieuwd naar hoe betrouwbaar de kwaliteit hiervan is. Ze hebben het over kleding maar die moet natuurlijk ook gewassen worden. Iets zegt me dat dat niet helemaal goed voor een scherm zal zijn.

0
test

@Riyakuya Daarom is het heel handig om de originele blogpost te lezen die bij het bericht gelinkt staat. Ik zal je een muisklik besparen: Easily attachable to curved surfaces such as skin, clothing, furniture, automobiles and aircraft, this unique innovation expands the potential of the display in various industries including fashion, wearables, mobility and gaming.

0
test

@Ryme ja, wat heeft dat met het wassen ervan te maken als ik vragen mag? Of met de betrouwbaarheid?

0

@Ryme Dit samen met de Candy Crush drones en we hebben Blade Runner niveaus aan advertenties voor je het weet

0
test

Weet je, op zich wel tof dat het kan en misschien ben ik wel een boomer, maar als ik af en toe kijk naar wat er allemaal te krijgen is en het geld dat menen er voor over hebben, dan vraag ik me wel eens af of mensen echt te weinig geld hebben of dat ze teveel dingen kopen die ze eigenlijk niet nodig hebben.

0

Aanbevolen voor jou