Lego Rock Band had tijdens de Game Developer Conference aangekondigd moeten worden, maar Harmonix heeft daar op het laatste moment vanaf gezien. Dat blijkt uit een pagina uit de presentatie van de ontwikkelaar.

Volgens Dan Teasdale van Harmonix is de PDF van de presentatie die inmiddels online staat niet de juiste versie, maar de versie die nog goedgekeurd moest worden. Op een pagina valt duidelijk de naam Lego op de Rock Band-tijdlijn te zien.

Op een pagina die volgt staat een plaatje die aangeeft dat er een project in ontwikkeling is die nog aangekondigd moet worden, wat zou moeten wijzen op Lego Rock Band. We kunnen aannemen dat deze aankondiging op het laatste moment niet doorging en de presentatie op het laatste moment werd aangepast.

Overigens staat op bovenstaande pagina ook Guitar Hero: Van Halen en Guitar Hero: Band Hero. In hoeverre een medewerker van Harmonix toegang heeft tot deze informatie, die aan uitgever Activision-Blizzard toebehoort, is niet bekend. Wel mogen we aannemen dat Harmonix op de hoogte is van de ontwikkeling van een Lego Rock Band. De ontwikkelaar is namelijk verantwoordelijk voor alle Rock  Band-titels. Traveller's Tales heeft tot nu toe alle recente Lego-games ontwikkeld.