Vanaf 23 januari tot 31 januari kunnen Australische en Nieuw-Zeelandse spelers meedoen aan de zogeheten Ocean Week. In dit evenement dienen spelers (ofwel Summoners) communitypunten te verdienen. Iedere keer wanneer iemand een speelronde wint met een van de twaalf gratis te kiezen 'champions', ontvangen zij zo'n punt. Wie drie punten verzamelt krijgt zijn Summoner-naam in een standbeeld gegraveerd.

Dit standbeeld wordt vervolgens naar de bodem van de oceaan gezonken. Spelers kunnen via de nieuwe servers stemmen of dit standbeeld een Fizz, Nami of Nautilus wordt. Hierbij werkt Riot Games samen met marinebiologen en een bedrijf dat kunstmatig koraal maakt, om met het standbeeld niet het milieu te schadigen.

Er zijn diverse Challenge Goals. Het standbeeld is het hoogste doel, hiervoor moeten 275.000 punten gescoord worden. Bij 175.000 punten krijgen spelers tot 8 februari dubbel kans op een Legendary skin uit een Mystery Gift en er kunnen onder meer 4-Win IP boosts vrijgespeeld worden. Deze boosts verdubbelen de IP-score die spelers per potje verdienen. Met die punten kan men weer nieuwe champions vrijspelen.