"Normaal gesproken geven we niet snel commentaar op politiek. We zijn een gamebedrijf en het maken van spellen is gewoon veel leuker," aldus Brandon Beck de medeoprichter en CEO van Riot Games. "Maar er is wetgeving in de maak in het Congres van de Verenigde Staten, waarover we ons serieus zorgen maken."

"Riot Games is tegen de SOPA/PIPA in de huidige vorm. Hoewel we inspanningen om piraterij te voorkomen steunen, komt de huidige vorm van wetgeving tegen een te hoge prijs voor ons, de spelers en online community's verspreid over het gehele internet," aldus Beck.

Op het officiële forum van het spel legt Riot Games uit hoe spelers van Leagues of Legends geraakt kunnen worden door de mogelijke wetgeving. Volgens Riot Games lopen spelers het risico dat als ze auteursrechtelijk beschermde muziek op hun gamestream spelen, hun gehele stream offline gehaald kan worden.

Daarnaast denkt Riot Games dat de SOPA het bestaan van onafhankelijke contentcreatie-sites zoals YouTube, Reddit, DeviantArt, Own3d, en Twitch bedreigen; sites die veel gebruikt worden door Leagues of Legends-spelers. Riot Games denkt ook dat aspecten van Leagues of Legends, zoals de officiële forums en in-game chat het risico lopen om offline gehaald te worden of ontdaan worden van de belangrijkste functies.

De juridische adviseur van Riot Games, Logan Margulies, heeft inmiddels een 'Ask Me Anything'-onderwerp geopend op Reddit. Hierin beantwoordt hij vragen omtrent de SOPA- en PIPA-act.