Bungie werd voor de productie van Dead or Alive 4 benaderd door Tecmo met de vraag of zij een Halo character voor de game mochten "lenen". Uiteraard hadden zij hun zinnen op Master Chief gezet. Bungie antwoordde echter dat dat helaas niet kon. Het idee van een Spartan in Dead or Alive 4 sprak Bungie wel erg aan en Spartan 458 - Nicole kwam tot virtueel leven.

Nicole is geboren in het jaar 2531 in New Legaspi op Mars. Toen Nicole een meisje van 6 jaar was werd zij ontvoerd door agenten van de Office of Naval Intelligence en moest zij het Spartan II programma volgen. Dit was een programma dat de beste Spartan soldaten moest voortbrengen.

Op de een of andere manier gebeurt er een soort tijd-ongeluk en belandt Nicole in een soort bubbel en moet zij wachten tot zij terug kan naar het jaar 2552.

Niet dat deze info erg nuttig is in een game als Dead or Alive 4, maar het kan geen kwaad je eens wat meer te verdiepen in game characters. Daarom voor de liefhebbers nog een infosheet van de lieftallige bepantserde Nicole.

Profile: "Nicole" SPARTAN-458

Nationality: Martian

Gender: Female

Birthday: December 19th

Age: 21

Fight Style: Close Quarters Battles

Occupation: Commando

Hobbies: Watching anime, competition shooting

Bloodtype: 0