In een uitgebreide blogpost, 'Stupid, Stupid xBox' genaamd, legt Brown uit wat hem dwarszit. Hij stoort zich niet zozeer aan het feit dat Xbox steeds meer gelijk is komen te staan aan algemene entertainment, in plaats van games in het bijzonder. Volgens Brown is het vooral pijnlijk dat die laatste categorie steeds meer in een verdomhoekje komt te staan. Microsoft doet er volgens hem niets aan om het kleine ontwikkelaars aantrekkelijk te maken voor het platform te ontwikkelen.

"Waarom kan ik morgen geen game voor Xbox maken met 100 dollar aan tools en mijn Windows-laptop, om het vervolgens op mijn Xbox of die van een vriend te testen?", vraagt Brown zich af. "Microsoft sprint vooruit en heeft het over vergezochte toekomstige strategieën, interactieve televisie en originele contentsamenwerkingen met grote, stervende mediabedrijven. Maar het hoofdproduct, de thuisbasis, die staat in brand. De soldaten, de ontwikkelaars, zij zijn moe en verlaten (Microsoft). De toestroom (van games) is onderbroken."

Per ongeluk

"Microsoft leeft een naïeve droom. Ik hoor mensen nog steeds beweren dat de transitie van hardcore gamer naar casual en  de focus op televisie bedoeld was, en een uitgekiend succes. Dat was het niet. Het ging per ongeluk en kwam door omstandigheden die Microsoft niet bewust benut en waar het ook geen controle over heeft.