Kwart medewerkers Infinity Ward opgestapt | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

Sinds afgelopen vrijdag zijn er dertien man opgestapt uit de Modern Warfare-studio. Het betreft een aantal designers en programmeurs, van wie sommigen in een leidinggevende functie zaten. Voor het eerst is er bovendien iemand opgestapt die niet in het ontwikkelteam zat: HR-medewerker Kristin Cotterell. Volgens advocaat Bruce Isaacs zijn er nog meer medewerkers die op willen stappen. Door bonu en achter te houden zou uitgever Activision deze medewerkers dwingen te blijven.

Respawn

In ieder geval twee van de dertien vertrokken medewerkers hebben onderdak gevonden bij Respawn Entertainment, de nieuwe onafhankelijke studio van Frank West en Vince Zampella, de oprichters van Infinity Ward die begin maart door Activision op straat werden gezet. Het ontslag van de twee kopstukken betekende het begin van een juridische strijd tu en hen en Activision. Sinds begin maart zijn veel medewerkers van de studio opgestapt, waarvan in ieder geval negen zijn aangenomen bij Respawn Entertainment.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou