Kwaliteit Wii-games neemt toe blijkt uit onderzoek | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

Waar in 2008 aan uitgegeven Wii-games een gemiddelde score werd gegeven van 60, is deze in 2009 gestegen tot 66. Hiermee komt de Wii op ongeveer op gelijke hoogte met de gemiddelde beoordeling van een PlayStation 3- en Xbox 360-game, respectievelijk 68 en 67.

Bij het EEDAR onderzoek wordt een puur gemiddelde genomen van alle beoordeelde titels die zijn uitgekomen voor een spelcomputer, in tegenstelling tot een gewogen gemiddelde.

Ontwikkelaars begrijpen de Wii

Volgens Je e Divnich van EEDAR is de reden voor deze stijging datontwikkelaars de Wii eindelijk "begrijpen". Waar de spellen eerstwerden neergesabeld door critici vanwege de slechte implementatie vande unieke mogelijkheden die de Wii biedt, worden deze steeds betergebruikt, wat leidt tot betere beoordelingen.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou