Ratcliffe: "De kwaliteit van Sonic-games zal uiteindelijk verbeterd worden. Het is niet zo dat je op een morgen wakker wordt en denkt 'hé, weet je wat. Laten we de kwaliteit van de franchise eens verbeteren' en dat het in een magisch moment ook meteen gebeurt. Er gaat een hoop werk zitten in streven naar kwaliteit."

Sonic Unleashed

Toch is Ratcliffe best te spreken over het meest recente Sonic-spel, Sonic Unleashed. "Interessant genoeg denk ik dat Sonic Unleashed goed werd ontvangen door kinderen. Er waren wat kritieken over de weerwolf [waar Sonic in kon veranderen], het langzame tempo en de meer vecht-georiënteerde gameplay, maar als we met de game de straat op gaan en het gaan testen bij de consument, dan blijken kinderen het toch erg leuk te vinden."

"Ik denk dat oudere, fanatieke Sega-fans die zijn opgegroeid met de serie en dus met Sonic: The Hedgehog, meer de associatie leggen met tweedimensionale platformers en vooral heel veel snelheid. [...] Maar wanneer het aankomt om iets tragere gameplay, zijn ze toch wat kritischer. En dat mag. Zij mogen ook hun mening hebben", aldus Ratcliffe.

De toekomst

Op de vraag of we in toekomst nog een tweedimensionale side-scrolling Sonic-game te zien krijgen, net als Nintendo gaat doen met New Super Mario Bros Wii, antwoord Ratcliffe: "Het antwoord daaroop is ja; we zijn constant bezig met onze 'oude' merken. Zowel met Sonic als met andere franchise. [..] Vanuit het mobile- en iPhone-platform perspectief hebben we genoeg successen geboekt met Sonic. We kunnen nu dus gaan kijken naar Xbox Live Arcade en verder."