Kuju sluit, na Nintendo, ook deal met Sony Europe | Gamer.nl

Na eerdere trailers deze week is er een derde trailer van No Man's Sky uitgebracht.

De Engelse ontwikkelaar Kuju, bekend van onder andere Microsoft Train Simulator en Warhammer 40.000: Fire Warrior, sloot onlangs een deal met Nintendo. Het bleek hier om de ontwikkeling van de GameCube versie van Advance Wars te gaan, Advance Wars: Under Fire genaamd, welke op de E3 onthuld werd.

Kuju heeft echter alles behalve een exclusieve deal met Nintendo gesloten. Men maakt vandaag namelijk bekend ook met Sony Computer Entertainment Europe, kortweg SCEE, een overeenkomst te hebben afgesloten voor het maken van een prototype voor een nieuw spel. De Brighton studio van Kuju, de firma voorheen bekend als Wide Games, ontwikkelaar van Prisoner of War, zal dit prototype uitwerken. Het betreft hier trouwens een ander spel dan de PS2 game waaraan Wide Games reeds aangekondigd had bezig te zijn toen Kuju de firma overnam.

Kuju is een sterk groeiende game-ontwikkelaar die door uitgevers steeds vaker aangewend wordt voor verschillende projecten. Men heeft momenteel vier studio's in Engeland. Naast Brighton vestigt men onder andere in Godalming, London en Sheffield.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou