In een gesprek met John Koller, de senior product manager van de PSP, liet de man zich uit over de toekomst van Sony's handheld in combinatie met de aankomende mogelijkheden van de Playstation Store. Nadat deze dienst ondertussen ook via de PC te bereiken is kunnen mensen met geen Playstation 3 in huis genieten van de laatste nieuwe downloads voor hun PSP. Blijkbaar heeft de PC-Playstation Store al heel wat succes gehad, waardoor Sony met wat leuke dingen op de proppen zal komen.

"We zullen binnenkort de kans krijgen om kleine, simpele en vooral leuke spelletjes via de Playstation Store beschikbaar te stellen die gamers vervolgens naar hun PSP kunnen downloaden.", laat Koller weten. "Bovendien zijn er ook plannen om oudere PSP-games die nog moeilijk in de winkelrekken terug te vinden zijn beschikbaar te maken via de Playstation Store, zoals Wipeout en Twisted Metal.".

Wipeout voor de PSP

Wat later tijdens het gesprek kwam nog boven water dat Sony Computer Entertainment America meer UMD-films zal uitbrengen aan een verlaagde prijs. Het is al langer geweten dat de films verkrijgbaar op UMD niet bepaald over de toonbank vliegen, waardoor dit geen al te verrassende aankondiging is. Wij vragen ons vooral af of er nog interessante PSone-games via Playstation Network aangeboden zullen worden, maar daar blijkt tot nu toe nog geen woord over gerept te zijn.