Koreanen houden naast rijst ook van online gamen. Zo hebben ze in Korea een aantal professionele Starcraft spelers en speelt een groot aantal mensen online.

Koreanen zijn ook de meeste actieve Aziaten online. 65% van de Koreanen die online waren in januari, bezochten een game site. 80% van deze bezoekers speelden games op de het world wide web. 70% speelt de games online via een breedband verbinding. Dat was de info voor alle cijferfreaks .

Gamez komt met het bericht dat onderzoeksbureau Ipsos-Reid de toekomst voor online gamen in Nederland somber in ziet."In Korea, we have seen a link between broadband access and games. From our previous reports, we found that over half of the Korean population is connected to the Internet via broadband access, either through asymmetric digital subscriber line (ADSL) or cable connection," said Clayton Fitts, vice president of the Hong Kong company.

Het onderzoek richtte zich op jongeren die in 2000 online games speelden, waarbij één van de centrale vragen was of zij die mogelijkheid ook in de toekomst zouden benutten. Volgens de onderzoekers zegt slechts 77% procent van de gamende Nederlanders ook in de toekomst weer via het Internet te gaan spelen. Op hekkensluiter Zweden na scoort Nederland daarmee wereldwijd het slechtst. Snel Gamers.kr opzetten . Maar in Nederland is ook nog aardig wat werk te verrichten. Wel een aparte conclusie, aangezien steeds meer mensen (snel)internet krijgen. Want wie wil er nu niet online gamen?