"[3D] is zeker iets wat ik ook graag op andere consoles zou gebruiken", aldus Hatsumi. "Maar ik moet zeggen dat één van de sterke aspecten van de 3DS vergeleken met de rest het kleine scherm is. Het is net alsof je naar een minituin kijkt, je eigen miniwereld in 3D. Dit is een erg speciaal aspect..."

Toch zou Hatsumi 3D wel naar de consoleversies van PES willen brengen. "Ik zou alleen een andere manier verzinnen om de game te presenteren." PES 2011 3D voor Nintendo 3DS krijgt een Player's View-optie waarmee de camera achter de speler wordt geplaatst. Het nieuwe perspectief moet samen met de diepte die het 3DS-scherm met zich meebrengt, zorgen voor een realistische ervaring waarin het lijkt dat de gamer werkelijk aan een wedstrijd meedoet. PES voor de 3DS komt uit in de launchperiode van de 3DS, die loopt vanaf de lancering op 25 maart tot juni.

Nintendo 3DS

De 3DS is vanaf 25 maart in Europa verkrijgbaar. Hoewel een exacte prijs nog niet bekend is, wordt verwacht dat deze in de buurt van 250 euro zal liggen. Het apparaat verschijnt aanvankelijk in de kleuren Aqua Blue en Cosmos Black en wordt geleverd met Face Raiders, dat al is voorgeïnstalleerd. Face Raiders is een titel waarbij spelers moeten schieten op vijanden waarop hun eigen gezicht geplakt is. De 3DS maakt hiervoor gebruik van de camera die voorop het apparaat zit. Nintendo heeft bekend gemaakt dat er in de lanceringsperiode van eind maart tot begin juli er 26 games uit zullen komen voor de spelcomputer.