Konami heeft vandaag Enthusia Professional Racing aangekondigd, een nieuwe, extreem realistische racegame voor de Playstation 2 die Gran Turismo van de kroon zou moeten gaan stoten. Konami beweert de meest realistische racegame allertijden af te zullen gaan leveren en heeft speciaal voor Enthusia het zogeheten Visual Gravity System ontwikkeld, dat de speler de ware G-krachten van het racen zou moeten laten voelen.

Enthusia zal honderden auto's van meer dan veertig verschillende fabrikanten bevatten. De ontwikkelaars hebben elk van de auto's in het spel aan een ritje onderworpen om deze vervolgens zo nauwkeurig mogelijk in het spel over te zetten. Een ander punt waarin Gran Turismo uitblinkt, zal ook in Enthusia top-notch zijn, namelijk de graphics. Volgens Konami zal elke pixel op de juiste plaatst staan en zijn de op werkelijkheid gebaseerde parcours een lust voor het oog.

Enthusia zal, door de vele instelmogelijkheden, echter ook voor de wat meer casual racefanaat te spelen zijn, al ligt de focus wel bij de echte racefanaten. Gelukkig voor Sony staat Enthusia geplanned voor een release in 2005, dus wanneer Gran Turismo 4 gewoon eind dit jaar zal verschijnen, heeft men niets te vrezen - als men uberhaupt al wat te vrezen heeft. Want tot nu toe kunnen we Konami slechts op haar woord geloven. Enthusia verschijnt exclusief voor de Playstation 2.