"Na de reacties op de game in de Verenigde Staten en na alle meningen die we kregen via telefoon en e-mail, hebben we enkele dagen geleden besloten het niet te gaan verkopen," vertelt een woordvoerder van Konami aan de Asahi Shimbun, de tweede grootste krant van Japan.

Six Days in Fallujah wil een realistisch beeld geven van het gevecht bij de Iraakse stad Fallujah in november 2004. Ontwikkelaar Atomic Games stelde zich als doel de gruwelen van de oorlog over te brengen op de gamer. Al snel kreeg de game kritiek van veteranen en nabestaanden die de game "bot en ongevoelig" noemden. Er waren echter ook positieve geluiden te horen van Irak-veteranen, die het project steunden omdat het "burgers een beter beeld van de realiteit van de oorlog" zou kunnen geven.

Nieuwe uitgever

De toekomst van Six Days in Fallujah is onzeker. Nu Konami de game heeft laten vallen zal ontwikkelaar Atomic Games op zoek gaan naar een nieuwe uitgever. Gezien de ophef rondom de game is het voor de ontwikkelaar hopen op een uitgever die dit project aandurft.

Konami was van plan Six Days in Fallujah in 2010 uit te brengen op Xbox 360, PlayStation 3 en PC. De uitgever had al aangegeven niet zeker te zijn van een release in Europa, omdat de Europese tak van Konami zich zorgen maakte over de portrettering van het geweld. Het bedrijf wilde het laten afhangen van hoe 'smaakvol' de oorlogsgruwelen in beeld werden gebracht.