Ooit was Konami heer en meester in het muziekgenre, met name dankzij de dansgames Dance Dance Revolution. Tegenwoordig heeft het echter flinke concurrentie te duchten van Guitar Hero en Rock Band, die met hun op muziekinstrumenten lijkende controllers toch net wat meer coolheid hebben dan het spastisch dansen op een DDR-dansmat.

Tijd voor Konami om weer wat terrein terug te winnen. Waar Guitar Hero en Rock Band momenteel mikken op de volledige ervaring, waardoor je je volledige bankrekening mag plunderen voor een lading plastic prullaria, kiest Konami voor de focus op één controller: een drumstel. Men heeft de meest geavanceerde drumcontroller tot op heden ontwikkeld, zo zegt men zelf.

Rock Revolution heet het drumspelletje, waarin je ook de gitaar- en baslijnen voor je rekening kunt nemen. Het spel is ontwikkeld in samenwerking met echte muzikanten en bevat veel bekende muziek, al zullen er uiteraard extra nummers te downloaden zijn. Eind dit jaar komt het op de markt, voor Xbox 360, PlayStation 3, Nintendo Wii en Nintendo DS.