Yoshitaka Arai, een pr-man bij Konami, meldt tegen een Japanse publicatie dat er een mogelijkheid bestaat dat Metal Gear Solid 4 voor de Xbox 360 zal verschijnen.

"De wereldwijde vraag naar een 360-versie van MGS4 is behoorlijk hoog en we kijken dan ook naar de mogelijkheden," aldus Arai. Dit is in tegenspraak met het brein achter de reeks, Hideo Kojima, die eerder heeft gemeld dat MGS4 waarschijnlijk niet mogelijk is op Microsoft's console omdat de game geoptimaliseerd is voor de PlayStation 3.

Het moet gemeld worden dat het geen grote verassing zou zijn als MGS4 uiteindelijk op de Xbox 360 verschijnt. Het tweede deel in de reeks kwam immers ook al een flinke tijd na de uitgave van de PS2-versie op de Xbox. Vooralsnog is echter nog niets zeker.

Update: TechRadar, de website waar dit gerucht vandaan kwam, heeft inmiddels met een medewerker van Konami in het Verenigd Koninkrijk gesproken en die meldde dat er vanuit het bedrijf op dit moment geen plannen zijn Metal Gear Solid 4 op een ander platform uit te brengen.

Microsoft heeft tevens een reactie gegeven op de opmerkingen dat Metal Gear Solid 4 niet op de Xbox 360 mogelijk zou zijn.

John Schappert, Microsoft's vice-president van LIVE, software en services: "Ik weet zeker dat de fans het geweldig zouden vinden om Kojima-san's meesterwerk op de Xbox 360 te zien. Het zou geweldig zijn om de game op deze console te spelen. Het zou een van de vele franchise zijn die op een andere console is begonnen maar toch onze kant op is gekomen. Ik kan niet voor Konami spreken, maar ik kan wel melden dat de Xbox 360 genoeg kracht heeft om Metal Gear Solid 4 te draaien. Er zijn een hoop recente games die in hoge definitie op de console afspelen en die niet voor de PS3 verkrijgbaar zijn. We hebben een ongelooflijke paardenkracht in die machine zitten."