EarthBound is een RPG die kenners vaak als een van de beste SNES-titels ooit beschouwen. Ondanks de hoge kwaliteit van de game hebben wij Europeanen nooit de kans gekregen om deze klassieker in huis te halen, maar daar zou binnenkort wel eens verandering in kunnen komen.

Als we de website van ESRB mogen geloven, een bedrijf dat labels op videogames plaatst die aangeven voor welke leeftijd ze geschikt zijn, komt EarthBound namelijk naar de Nintendo Wii. Dit wilt echter niet meteen per definitie zeggen dat de game ook daadwerkelijk zal verschijnen. In het verleden is al meermaals gebleken dat ESRB nieuwe titels op hun website plaatst waar we naderhand niets meer van horen.

Aan de andere kant zou Nintendo heel wat fans een grote dienst bewijzen mocht EarthBound bijvoorbeeld op het Virtual Console-kanaal van de Wii verschijnen. Mocht dit gebeuren zou het trouwens de eerste keer zijn dat het publiek in Europa fatsoenlijk de kans krijgt om met het spel aan de slag te gaan. Wij kruisen alvast onze vingers!