Medici die graag met een grijns op hun gezicht werken en niet vies zijn wat lekker flauwe humor, kunnen helemaal los gaan in Hospital Tycoon. Hospital Tycoon is een nieuwe jij-bent-de-baas game, waarin je een ziekenhuis moet zien te managen op een manier die niet standaard is in tycoon games. Je moet je namelijk niet alleen bezig houden met het inrichten van operatiezalen en andere medische faciliteiten, maar besteedt ook veel aandacht aan de personele kant.

Je medisch team wordt door de ontwikkelaar als 'krankzinnig' omschreven en ziet er net als de rest van de game redelijk 'Simsig' uit. De patiënten die je behandeld hebben de meest rare aandoeningen. Zo wordt in de aankondiging van het spel een voorbeeld gebruikt waarin een zieke naar je ziekenhuis komt om zijn 'Apen Noten' te genezen. Riiiight!

Hospital Tycoon wordt ontwikkeld door Deep Red Games, eerder verantwoordelijk voor Risk II, het niet al te slechte Monopoly Tycoon, Tycoon City New York en Beach Life. De game wordt uitgegeven door Codemasters en moet in de lente van 2007 op de markt komen.