Films over het omstreden onderwerp hacking zijn op twee vingers te tellen, ten eerst heb je Hackers en ten tweede is er de verfilming van de acties van meesterhacker Kevin Mitnick genaamd Takedown.

Games over het onderwerp zijn dan ook zeer onwaarschijnlijk, als het mensen interesseert gaan ze het wel 'in het echie' proberen. Voor de mensen met wat minder lef is er toch een game op de markt gekomen genaamd Uplink.UK-based Introversion Software completed Uplink, its computer-hacking game, earlier this year. Players assume the role of an agent hired by corporations to hack into rival computers, steal industrial secrets, sabotage other companies, and frame people. Agents can then use the money they earn to purchase computer upgrades and tools. As agents build their reputation, they gain access to more profitable missions.

Een tijdje geleden heb ik de demo van het spel van het internet afgeplukt en ben ik ook even in de huid gekropen van een hacker. Het spel heeft zeker potentie en goed nadenken is een vereiste.

Om meer te weten te komen over de developer IntroVersion of het spel zelf kan er naar GameSpot doorgefiets worden. De game is niet in de winkel verkrijgbaar, bestellen kan alleen online op Uplink.co.uk.

Met dank aan Vinny83 voor de link naar dit nieuwsartikel.